måndag 20 juli 2009

Dag ett

Klockan 10:42 klev vi på tåget i Göteborg.
Vi hade bokat första klass. Fint skall det vara. Det som skiljde sig åt var att man fick frukt och kaffe och något mer plats att röra sig på.
Efter ett tag blev Ulla-britt, jag och Liza "sjösjuka". Och vi var fortfarande på tåget, hur skall detta sluta?

Väl framme i Stockholm gick allt som planerat. Tog tunnelbanan (första gången för Ulla-britt) till Gärdet, där väntade en buss som körde till färjan. Här fick vi lämna ifrån oss vårt bagage. Vi hade checkat in oss via nätet men utskrifterna för oss strulade så det blev att skriva om alltihopa.

På Vision of the Seas har man ett kontantfritt Sea pass. Detta funkar för alla inköp man är ombord och detta är kopplat till ditt kreditkort.
Innan man kom ombord väntade en säkerhetskontroll. Henrik hade öl med sig, Tina hade vin med sig och Ulla-britt hade en kniv. Detta får man inte ta med sig ombord men det blev "stå hej" kring kniven så man tog inte vinet och ölen :) eller vi lyckades smuggla in det.

Väl ombord gick vi först till däck två där jag och Henrik skulle bo. Stor hytt med en stor skön säng och fönster ganska nära vattenlinjen. Vi gick på toa och tog lite öl innan vi tog hissen upp till däck sju där Tina och Ulla-britt delade hytt. På samma däck hade även Liza och Johan sin hytt. Efter vi installerat oss och genomgått en gemensam säkerhetsövning (Ulla- Britt undrade om det inte var semester)var det dags för mat.

Vi hade fått olika bord och detta skulle inte vara några problem att lösa med hovmästaren.

Men eftersom det kändes som man hade blandat ihop alla med alla var det en jobbig kväll för hovmästaren. Men han gjorde sitt yttersta för att lösa problemet.


Tina och Ulla-britt fick sitt bord först.
Och vi andra fyra fick vänta lite. Maten och servicen hos oss fyra var KANON!!! Tyvärr hade de andra inte lika tur utan man gjorde en del missar.

Efter maten gick vi på show "Boogie Wonderland". Kändes väl lite B men det fick duga.

Kvällen avslutades med en drink.

3 kommentarer:

AndCa sa...

Men varför har ni kniv med er, är ni terrorister?! Oj, är det skojskoj de serverar? Mumsigt ser det ut!

Jenny Penny sa...

ja Ulla-Britt är terorist.. ;) Nä hon hade glömt att hon hade den i väskan. Det var en sån där bra kniv med sax, nagelfil, skryvmejsel, korköppnare, mm.

Nja nästan som skoj skoj..

AndCa sa...

aha, blev lite orolig där ett tag!

Tack för att du tog hand om Victor idag, du är underbar, vi älskar dig massor allihop! puss