söndag 27 januari 2013

Prix d'Amérique

Ingen vila ingen ro, men det är ju semester! Vila kan man göra hemma.
Frukost åt vi redan kl 08:00.
Vi började med la sacre coeur, Jag och Henrik åkte "linbana" upp medans Thomas och Johan gick upp för trapporna och träffade på ett gäng med "säljare" dom "köpte" var sitt armband för 2 och 3 euro.
Det var dimmit och regnit så även om detta ligger högst upp på en "kulle" så såg vi inte så långt. Men det var himla fint där inne. Omgivningar kring sacre coeur är kända för alla sina konstnärer. Vi kände nu att det snart var dax för lunch och tog oss ner mot området nära Moulin Rouge.
Efter lunchen tog vi metron mot Vincennes. Nu var det betydligt mer åskadare och riktigt bra stämmning. Höjdpunkten på dagens tävlingar var Prix d'Amérique. Tyvärr var svenskarna chanslösa.
När tävlingsdagen var över tog vi oss till triumfbågen. En snabb middag på en mysig restaurang på en tvärgata till
Champs-Élysées.
Zlatan, Zlatan , Zlatan han är stor i Paris. Organisationen kring matchen är lika dålig som västtrafik är på att hålla sin turlista. Tog oss mer än 30 minuter att ta oss in. Väl på plats var stämming på läktaren magisk. Synd att Zlatan´s mål blev bortdömt. När matchen var slut skulle 44000 åskadare ut samtidigt så vi valde att ta en öl och drink innan vi tog oss till Hotellet.

2 kommentarer:

Lena Börjesson (Liisanantti) sa...

Men jisses har har du kommit igång :)

Jenny Penny sa...

Ja helt plötsligt va det kul att blogga igen :)